Om Upnode AS

Upnode er et IT-selskap basert i Bergen. Vi brenner for nyskapning, automatisering og kvalitet på web.

Vi tilbyr løsninger for webhotell, analyse, optimalisering av nettsider og verdiøkende tjenester på web. I tillegg til dette tilbyr vi tjenester for overvåkning av IT-infrastruktur, og utvikling av software og nettsider.

Vår historie

Upnode AS ble stiftet av Tom Rune Flo og Fredrik Bredeli i 2017.

Nøkkelopplysninger
  • Stiftet 25.08.2017
  • Deltok i Angel Challenge, Bergen 2019
  • Lukket første private emisjonsrunde Q1 2020
  • 1,5 MNOK tilskudd fra Innovasjon Norge Q3 2020
  • Fem ansatte
  • Tilbyr nyskapende løsninger for webhotell, analyse og optimalisering av nettsider og verdiøkende tjenester på web

Vår historie

Upnode AS ble stiftet av Tom Rune Flo og Fredrik Bredeli i 2017.

Begynnelsen

Idéen kom etter Tom ble kontaktet av mediedesign-selskapet Myreze AS. De trengte hjelp til å hoste en kampanje for lanseringen av en ny TV-kanal. Kampanjen skulle vare i noen dager, og ville bli kjørt i landets største nettaviser. Det var svært viktig at annonsen lastet før besøkende scrollet forbi.

Dette førte til at Myreze trengte webhosting som kunne tåle et høyt trafikk-volum i et kort tidsrom. De opplevde at det var vanskelig å finne en leverandør av hosting som kunne innfri disse kravene uten lang bindingstid og høye kostnader.

Tom mente at dette var en utfordring som raskt kunne løses med moderne sky-teknologi. I løpet av kort tid kom det så opp en løsning som dekket alle behov.

Veien videre

Etter denne lille suksessen så vi et marked for moderne webhosting i Norge. I tillegg kom Google med sin speed update i Januar 2018. Den endringen medførte at lastetid påvirker nettsiders plassering i Googles søkeresultater. Et viktig premiss var lagt.

Vi så senere flere eksempler på hvorfor lastetid og ytelse på internett spiller en viktig rolle.

Jan Grønbech om lastetid på mobil
Jan Grønbech om lastetid på mobil.
Nytt på nytt overbelaster organdonasjon
Nytt på nytt overbelaster organdonasjon.

Private investorer

Våren 2019 deltok vi på Growth Challenge og Angel Challenge. Der ble vi kjent med investorer som også hadde tro på at idéen vår ville lykkes. Deltagelsen der gjorde at vi fikk tilgang på mange kunnskapsrike mennesker og kompetanse utenom det rent tekniske.

Tidlig 2021 lanserte vi vår unike webhosting-løsning.

Vi er Upnode

Våre ansatte har bakgrunn fra mange forskjellige sektorer, med hovedtyngde i IT.

Tom Rune Flo
CEO / Founder

Tom har mer enn 10 års erfaring fra telekom-industrien, med drift, serveradministrasjon og utvikling av underliggende systemer.

Han har bakgrunn fra Telenor ASA der han hadde ansvar for tusenvis av servere som leverte telekomtjenester for millioner av sluttkunder.

Tom har erfaring som CTO og CEO fra online markedsføring, ledelse av utviklingsavdelinger og deltakelse i strategiske forretningsavgjørelser, samt å passe den daglige driften.

Tom har en grad i Networks & Security fra University of South Wales i 2005.

Fredrik Bredeli
CTO / Founder

Fredrik er en senior utvikler med mer enn 10 års erfaring med systemutvikling og arkitektur.

Fredrik har designet infrastruktur og utviklet software, som understøttet hundretusenvis av hendelser i sekundet, for online markedsførings-industrien.

Fredrik har over seks års erfaring fra IT-drift i helse-sektoren. Der var han bl.a. ansvarlig for storskala servermiljøer som understøtter daglig aktivitet for sykehus og helserelaterte foretak.

Fredrik har jobbet som softwareingeniør for olje- og energi-sektoren med utvikling av løsninger for å måle korrosjon og erosjon av undervannsinstallasjoner.

Fredrik har en grad i Informatikk fra NTNU i 2009.

Thea Mogen Kjærsgård
Markedsføringsansvarlig
Kristin De Lange
Markedsføringsansvarlig
Erlend Eliassen
Intern

Styret i Upnode

Gudrun Jebsen
Styreleder
Gudrun er utdannet innen IT, økonomi og ledelse, og har lang og variert arbeidserfaring fra programvare utvikling, via opplæring til ledelse og forretningsutvikling. Hun har vært Norgessjef i et internasjonalt selskap, og gjennomført etablering av nye forretningsområde/ nye kontor. Hun har også vært medgründer av 4 bedrifter og arbeider nå med forretningsutvikling, styrearbeid og som business angel.
Christine Wigand
Styremedlem
Christine er utdannet innen kommunikasjon og ledelse med lang og variert bakgrunn fra bank & finans og energibransjen – fra branding og presse til forretningsutvikling og oppstart. Deltatt i store og små fusjoner både nasjonalt og internasjonalt. Jobber til daglig i et stort norsk energiselskap.
Sverre Marvik
Styremedlem
Sverre har 25 års erfaring fra bank og finans, telekom, media og akvakultur som teknolog, leder, gründer og investor. Forsøker alltid å bidra aktivt til et bedre resultat for morgendagen!
Tom Rune Flo
Styremedlem
Fredrik Bredeli
Styremedlem

Hva sier andre om oss?

Cecilie Dahl, Daglig leder, Vidi AS

“Vi har samarbeidet med Upnode i flere større prosjekter og er svært fornøyd med kompetansenivå og kultur i selskapet. Vi har også flere ganger benyttet Upnode i forbindelse med anbudsprosesser og dette har vært svært fordelaktig for oss. De har meget høy "over all" kompetanse og anbefales på det sterkeste i forbindelse med rådgivning, utvikling og anbud innenfor IT prosjekter.”

Cecilie Dahl, Daglig leder, Vidi AS
Didrik Hersvik Jensen, Business Developer, Around

“Jeg har møtt Tom Rune ved flere anledninger de siste årene, og har dermed kunne fulgt fremdriften til Upnode over tid. Under Angel Challenge i vår fikk vi anledning å gå grundigere gjennom selskapet, og det var da jeg bestemte meg for å bli med på laget! Tjenestene Upnode har utviklet og tilbyr virker å være solid bygget opp, fremtidsrettet og skalerbart til store volum. Tom Rune og gjengen i Upnode har meget god teknisk kompetanse, og har den siste tiden tatt grep for å bygge et salgsapparat som kan ta Upnode til nye høyder.”

Didrik Hersvik Jensen, Business Developer, Around